Search
Search

Proefles: Feminien leiderschap

Video afspelen

Feminien leiderschap gaat over het leidinggeven vanuit zachte en empathische waarden, over het hanteren van de menselijke maat en het creëren van sociale veiligheid. Marry deelt haar visie en lessen op het organiseren van eigen tegenspraak, op the tone at the top en op wendbaarheid en flexibiliteit.

Toegang voor meerdere mensen in je organisatie? Neem contact met ons op.

Balans vinden tussen werk en privé

Best-practices van succesvol diversiteitsbeleid

Beminnelijke en effectieve communicatie

Bouwen aan een veilige organisatiecultuur

Werken vanuit waarden en purpose

De effectieve en verantwoordelijke leider

Topvrouw Marry de Gaay Fortman gaat in haar unieke Masterclass in op persoonlijk leiderschap, effectief gedrag en de noodzaak van  transparant leiderschap in deze tijd. Ze doceert over leidinggeven vanuit waarden en oog hebben voor de menselijke maat. Alleen zij die in staat zijn om met een maatschappelijke antenne te opereren en doeltreffend verbindingen te leggen met anderen dragen bij aan gezonde organisatiecultuur en onze wellbeing economy.

Om dit te bereiken is effectief gedrag en moed vereist. Op persoonlijke en compacte manier deelt Marry haar lessons learned, ervaringen en visie over de kracht van diversiteit en beminnelijke doeltreffendheid. Aan de hand van haar eigen loopbaan, dilemma’s en best-practices geeft ze vrouwen én mannen concrete handvatten en actiepunten voor hun carrière en voor effectieve communicatie en gedrag. Ze stimuleert, enthousiasmeert en zet organisaties aan tot dialoog en zelfreflectie.

Topadvocaat, bestuurder, toezichthouder

Biografie

Marry de Gaay Fortman behoort tot de meest invloedrijke vrouwen uit het Nederlandse bedrijfsleven. Ze is advocaat-partner bij Houthoff, expert op het gebied van bestuur en toezicht, en commissaris bij De Nederlandsche Bank en KLM. Ze vervult in haar vrije tijd talloze bestuurlijke functies bij culturele en maatschappelijke organisaties. Tijdens haar voorzitterschap van Topvrouwen.nl stond zij mede aan de wieg van het vrouwenquotum voor de top van het bedrijfsleven. 

Welke omstandigheden waren bepalend en vormend voor het (werkende) leven van Marry? Welke waarden en betekenis heeft ze daaruit kunnen ontlenen? Ze benoemt ze en geeft je handvatten om je eigen waarden te ontdekken.

Welke mentaliteit en houding heeft Marry aangenomen als vrouw te floreren in een mannenwereld? Hoe gaf zij haar ambities vorm en welke tegenslagen kreeg ze te verduren? Ze leert je concreet om te gaan met ambitie en tegenslag.

Als je carrière wilt maken heeft dat ook zijn weerslag op je sociale leven en je privéleven. Hoe neem je je partner mee in je ambitie en wie draagt welke verantwoordelijkheid in een relatie? Marry deelt eigen ervaringen en geeft advies hoe het gesprek aan te gaan met jezelf en je omgeving.

Zowel mannen als vrouwen hebben te maken met vooroordelen op het werk. De unconscious bias speelt altijd een rol binnen een organisatie. Bewustwording is van belang, maar ook slimme en constructieve omgang met deze vooroordelen helpen om een gezonde cultuur te bevorderen. Marry deelt haar eigen ervaringen met dit fenomeen en komt tot praktische inzicht.

Dat mannen en vrouwen op een andere manier de wereld en hun werkomgeving tegemoet treden is een gegeven. Maar hoe kunnen we elkaar verschillen juist gebruiken en inzetten om samenwerking sterker te maken? Wat kunnen we leren van dynamiek tussen mannen en vrouwen onderling?

Vrouwen kunnen elkaar versterken om beter om te gaan met alledaagse carrièrevraagstukken en uitdagingen op de werkvloer. Wat zijn de do’s en don’t’s om elkaar te helpen en verder te brengen? Marry kan putten uit brede ervaring met het vinden van de juiste route tot succes.

Een van de leidende motto’s van Marry is die van ‘getting to yes’ (en ‘verdrink geen dooie eend’). Het stelt haar in staat om in allerlei situaties en werkomstandigheden effectief en constructief resultaat te behalen. Deze grondhouding houdt rekening met de ander en helpt ook je eigen belangen goed te behartigen.

Emoties, angsten en onzekerheid van jezelf en van anderen kunnen een goede werkverhouding verstoren. Hoe ga je om met emoties en wanneer kun je ze juist ook effectief inzetten om je eigen doelen en die van je organisatie te behalen?

Een gezond ego is goed, maar ego en geldingsdrang kunnen ook een gezonde organisatiecultuur in de wegzitten en daarmee schadelijk zijn voor de lange termijn. Hoe vind je een goede balans tussen het organisatiebelang en het eigen belang?

Zichtbaarheid en kenbaarheid zijn essentieel bij het maken van impact als leider. Wat is er voor nodig om dit zo goed en authentiek mogelijk te doen en het ook te laten werken voor je organisatie?

Dat netwerken essentieel is om je doelen te bereiken is evident. Maar wat zijn de hoe kun je dit het best benaderen en wat zijn de geheimen van Marry (toch wel een netwerker pur sang)

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar als je dan echt de ambitie hebt om de top binnen jouw organisatie te bereiken neem dan deze adviezen van Marry ter harte en stippel de juiste koers uit.

Verantwoord leiderschap betekent waarde creëren voor de lange termijn en oog hebben voor je omgeving. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe creëer je een maatschappelijke antenne en voorkom je samenlevingsblindheid?

Wat zijn de kernwaarden van goed besturen en leidinggeven? En hoe dragen deze kernwaarden bij aan intern en extern draagvlak, een gezonde organisatiecultuur en financieel succes?

Wat is het belang van diversiteit voor je organisatie? Wat maakt genderdiversiteit (aan de top) tot een must-have? Marry heeft een nuchtere kijk op doorstroom van vrouwen, diversiteit aan de top en deelt ook success cases als inspiratie voor praktisch beleid.

Feminien leiderschap gaat over het leidinggeven vanuit zachte en empathische waarden, over het hanteren van de menselijke maat en het creëren van sociale veiligheid. Marry deelt haar visie en lessen op het organiseren van eigen tegenspraak, op the tone at the top en op wendbaarheid en flexibiliteit.

Marry concludeert de masterclass en stimuleert om de dialoog aan te gaan over de verschillende onderwerpen.

Community

Krijg toegang tot de community en ga in gesprek over het thema van de masterclass

Certificaat

Na deze masterclass ontvang je een certificaat voor De effectieve en verantwoordelijke leider

Goed beoordeeld

Studenten beoordelen deze masterclass gemiddeld met een 8,6

INCLUSIEF EBOOK VERDRINK GEEN DOOIE EEND

Ebook marry de gaay fortman

In ‘Verdrink geen dooie eend’ vertelt topadvocaat Marry de Gaay Fortman over haar carrière als vrouw in een mannenwereld. De belangrijkste lessen: verspil geen energie aan negatieve situaties of dwarsliggers – ‘dooie eenden’ – en onderschat nooit de kracht van beminnelijkheid.

Als je motto ‘getting to yes’ is, hoef je nooit meer iemand zijn ongelijk, onvermogen of falen in te wrijven, maar ontstaat er ruimte om nuchter te focussen op het bereiken van gezamenlijke doelen. Effectief gedrag en open communicatie voorkomen dat anderen onnodig beschadigd raken
in het debat – iets waarmee je uiteindelijk vooral jezelf in de vingers snijdt.

Toegang voor
1 persoon

49
ex btw
  • Direct toegang tot de masterclass
  • Kijken of luisteren wanneer je wilt
  • Op elk apparaat te volgen
  • Toegang voor één jaar

Toegang voor medewerkers, teams en organisaties

Op aanvraag
  • Toegang voor je team of organisatie
  • Volg betrokkenheid en kijkgedrag
  • Kijken of luisteren op desktop, laptop of mobiel
  • Meer gebruikers, meer voordeel

Behaal jouw doelen.

Inspiratie en zingeving

Van rolmodellen en industry leaders

Kennis en inzichten

Direct toepasbaar in de praktijk

Nieuwe vaardigheden

Voor mensen en organisatie

Maak impact

Op mens, organisatie en maatschappij

Gebruikers en klanten werken onder meer bij:

BDO_logo_1
belastingdienst logo
abn
ns
deloitte
politie
Berenschot_logo
ZD_logo_kleur_ai_PMS_coated
Drukwerk
Logo-VNO-NCW
VU logo 2
nocnsf
amclogo
tbs nl logo
png-logo-Haga-ziekenhuis
philipslogo
logo-pwc
download
MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid