Search
Search

Masterclass

Marcel Levi

Over empathisch leiderschap en oog voor de menselijke maat

Excelleren en voorwaarden voor topprestaties

Crisis management en wendbaar leiderschap

Innovatievermogen en disruptie

Oog voor de mens in complexe organisaties.

Talent aantrekken en ontwikkelen

Empathisch leiderschap en oog voor de menselijke maat

In deze masterclass neemt bestuurder, hoogleraar en arts Marcel Levi je mee door zijn indrukwekkende loopbaan in de medische wereld. Zijn gedrevenheid, altruïsme en intellect maken hem tot een leider van wereldformaat. Aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen en visie deelt Levi zijn leiderschapslessen en doceert hij over het behouden van de menselijke maat binnen complexe organisaties. Wat maakt hem tot een ‘world class star’, Elseviers Nederlander van het jaar en een ‘superdokter met JC kwaliteiten’? Hoe gaf hij leiding aan negen ziekenhuizen tijdens de grootste crisis ooit in de gezondheidszorg in metropool Londen? En hoe creëert Levi een organisatiecultuur waarin talent zich kan ontplooien, innovatie vanzelf gaat en mensen het beste uit zichzelf halen? In deze masterclass krijgt je toegang tot de belevingswereld van een veelzijdig man.

Video afspelen

Biografie

Marcel Levi was tot april 2021 CEO van het University College London Hospitals (UCLH) waar hij leiding gaf aan negen Londense ziekenhuizen tijdens de Corona-crisis. Daarvoor was hij jarenlang bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Ziekenhuis in Amsterdam (voorheen AMC). Ook is hij hoogleraar Geneeskunde aan de UvA en UCL en werkt hij als internist bij het Amsterdam UMC. Tegenwoordig is hij voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 2016 werd hij uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar door Elsevier en regelmatig geeft Levi commentaar op de gezondheidszorg in Nederland.

Schrijf je in voor een gratis preview

Marcel Levi stelt zich voor en behandelt de urgentie en de doelstellingen van zijn masterclass

In welke milieu en welke omstandigheden groeide Marcel Levi op? Wat dreef hem te kiezen voor een medische loopbaan en welke lessen trok hij daaruit?

Welke mentaliteit en houding stelde Marcel in staat te excelleren in zijn vak? Waar liggen de mentale en fysieke grenzen voor het leveren van een topprestatie? Marcel gaat in op de noodzaak voor inspiratie, rolmodellen en het gevaar van (zijn eigen) ego. 

Wat betekent het principe van ‘Leiden vanaf de werkvloer’? Hoe kun je als bestuurder of manager oog houden voor de ‘menselijke maat’ terwijl je geacht wordt ook sturing te geven aan een complexe organisatie?

Hoe geef je leiding aan een organisatie en buitenwereld die in crisis is? Hoe blijf je wendbaar, vitaal en creatief? En wat betekent het dat je in een multiculturele omgeving zit?

Hoe blijf je als organisatie aantrekkelijk voor talent en hoe bouw je een cultuur waarin je dat talent behoudt, stimuleert en ontwikkelt?

Zij die het primaire proces van de organisatie beheersen zouden ook leiding moeten geven aan die organisatie? Hoe vertaal je dit principe van ’the professional in the lead’ naar de praktijk van verschillende type organisaties? En wat maakt het uit of je een specialist of generalist bent?

Wat was de moeilijkste beslissing voor Marcel tijdens de zware Corona-crisis? Hoe ga je om met maatschappelijke druk en kun je draagvlak creëren voor moeilijke beslissingen? En wat doe je met tegenspraak?

Hoe ga je om in een wereld die verandert en in beweging is? Hoe stimuleer je een klimaat waarin je kunt innoveren en ook omgaat met disruptie? Marcel vertelt erover aan de hand van praktijkcases uit het Londense ziekenhuis.

Wat is de waarde van zichtbaarheid als leider in het maatschappelijke debat voor verschillende stakeholder? Welke toon en boodschap hoort daarbij? Wat is zijn visie op de post-Corona samenleving?

Zichtbaarheid en kenbaarheid zijn essentieel bij het maken van impact als leider. Wat is er voor nodig om dit zo goed en authentiek mogelijk te doen en het ook te laten werken voor je organisatie?

Community

Krijg toegang tot de community en ga in gesprek over het thema van de masterclass

Certificaat

Na deze masterclass ontvang je een certificaat voor De effectieve en verantwoordelijke leider

Goed beoordeeld

Studenten beoordelen deze masterclass gemiddeld met een 8,6

Toegang voor
1 persoon

49
ex btw
  • Direct toegang tot de masterclass
  • Kijken of luisteren wanneer je wilt
  • Op elk apparaat te volgen
  • Toegang voor één jaar

Toegang voor medewerkers, teams en organisaties

Op aanvraag
  • Toegang voor je team of organisatie
  • Volg betrokkenheid en kijkgedrag
  • Kijken of luisteren op desktop, laptop of mobiel
  • Meer gebruikers, meer voordeel

Behaal jouw doelen.

Inspiratie en zingeving

Van rolmodellen en industry leaders

Kennis en inzichten

Direct toepasbaar in de praktijk

Nieuwe vaardigheden

Voor mensen en organisatie

Maak impact

Op mens, organisatie en maatschappij

MasterFundamentals, vertrouwd door klanten en gebruikers van o.a.

MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid