Leiderschap in de Zorg

3 masterclasses in één bundel

Geleerde lessen en persoonlijke ervaringen van topmensen uit de praktijk.

Krijg bundelvoordeel en bespaar 25%

Voor zorgprofessionals en leiders van vandaag en morgen

Over empathisch, maatschappelijk en innovatief leiderschap

Ervaar verschillende perspectieven op leiderschap

In deze bundel

3 Masterclasses van Topleiders uit de Zorgwereld

Marcel Levi

Arts, hoogleraar, voorzitter NWO, oud-CEO UCLH en AMC

In deze masterclass neemt bestuurder, hoogleraar en arts Marcel Levi je mee door zijn indrukwekkende loopbaan in de medische wereld. 

Zijn gedrevenheid, altruïsme en intellect maken hem tot een leider van wereldformaat. Aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen en visie deelt Levi zijn leiderschapslessen en doceert hij over het behouden van de menselijke maat binnen complexe organisaties. Wat maakt hem tot een ‘world class star’, Elseviers Nederlander van het jaar en een ‘superdokter met JC kwaliteiten’? Hoe gaf hij leiding aan negen ziekenhuizen tijdens de grootste crisis ooit in de gezondheidszorg in metropool Londen? En hoe creëert Levi een organisatiecultuur waarin talent zich kan ontplooien, innovatie vanzelf gaat en mensen het beste uit zichzelf halen? In deze masterclass krijgt je toegang tot de belevingswereld van een veelzijdig man.

Biografie

Marcel Levi was tot april 2021 CEO van het University College London Hospitals (UCLH) waar hij leiding gaf aan negen Londense ziekenhuizen tijdens de Corona-crisis. Daarvoor was hij jarenlang bestuursvoorzitter van het Universitair Medisch Ziekenhuis in Amsterdam (voorheen AMC). Ook is hij hoogleraar Geneeskunde aan de UvA en UCL en werkt hij als internist bij het Amsterdam UMC. Tegenwoordig is hij voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In 2016 werd hij uitgeroepen tot Nederlander van het Jaar door Elsevier en regelmatig geeft Levi commentaar op de gezondheidszorg in Nederland.

Marlies Schijven

Chirurg AmsterdamUMC, hoogleraar eHealth, CMIO bij Min. VWS

In deze masterclass biedt hoogleraar chirurgie, arts en toezichthouder Marlies Schijven je een inkijk in haar veelzijdige carrière binnen de medische wereld en gaat ze in op de thema’s innovatie en leiderschap.

Haar open blik, onderzoekende talenten en hands-on mentaliteit stelden haar in staat om uit te groeien tot een prominente innovator in de zorg en daarbuiten. Als initiatiefnemer van het Prullenbakvaccin gaat ze de verspilling van Covid-19 vaccins tegen. In de masterclass deelt ze haar persoonlijke ervaringen en vooral praktijkgerichte inzichten rondom loopbaanontwikkeling, het neerzetten van een veilig werkklimaat waar diversiteit en inclusie vanzelfsprekend is, het omgaan met werkdruk en stress, maar vooral het leidinggeven aan verandering, innovatie, succesvol samenwerken en het leveren van teamprestaties. indrukwekkende loopbaan in de medische wereld. 

Biografie

Marlies Schijven is als chirurg werkzaam bij het Amsterdam UMC . Als hoogleraar Simulatie, Serious Gaming en Applied Mobile Healthcare aan de Universiteit van Amsterdam onderzoekt ze hoe technologie en digitale innovaties optimaal ingezet kunnen worden in de patiëntenzorg en in de opleiding van zorgprofessionals. Daarnaast is zij Chief Medical Information Officer (CMIO) bij het Ministerie van VWS en programmaleider eHealth bij de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. Ze is initiatiefnemer van prullenbakvaccin.nl en o.a. toezichthouder bij Meander Medisch Centrum en Academy Het Dorp.

Ze werd uitgeroepen tot Digitale Zorgprofessional van het jaar in 2021

Voorzitter RvB Radboudumc en Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra. 'Meest invloedrijke vrouw in de zorg 2023'.

Bertine Lahuis

Psychiater en Voorzitter Raad van Bestuur Radboudumc

In deze masterclass laat voorzitter van de Raad van Bestuur van Radboudumc Bertine Lahuis zien hoe ze op empathische wijze leiding geeft aan een groot academisch ziekenhuis.

Ze zoekt actief naar dialoog binnen haar organisatie zowel formeel als informeel. Het helpt haar sturing te geven aan complexe transformaties en de 12.000 werknemers binnen het academische topinstituut. Ze richt haar open blik op de samenleving (‘het sociale domein’) waar naar haar zeggen veel oplossingen liggen voor grote zorgvragen die niet alleen maar door zorgaanbieders kunnen worden opgelost. In haar masterclass deelt Bertine Lahuis haar ervaringen en lessen als bestuurder in de hectische COVID-periode en reflecteert ze onder andere op haar eigen leiderschap, de toekomst van de zorg, het neerzetten van een aantrekkelijk werkklimaat en het stimuleren van talent, innovatie en samenwerken. 

Biografie

Bertine Lahuis is bestuursvoorzitter van het academische ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen. Van origine is Lahuis kinderpsychiater, gepromoveerd op onderwerp autisme, en werkte ze jarenlang bij het Utrecht UMC. Ze was acht jaar bestuurder bij kinder- en jeugdpsychiatrisch ziekenhuis Karakter waaraan ze succesvol en pragmatisch leiding gaf tijdens de introductie van het stelsel van gedecentraliseerde jeugdzorg. Het leverde haar destijds de titel Zorgmanager van het jaar op. Bertine Lahuis is getrouwd en heeft twee kinderen.

Krijg een impressie van de Masterclasses

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

De inkomsten die de sprekers ontvangen uit deze masterclasses gaan naar een door hun uitgekozen goed doel. Marcel Levi doneert aan Stichting ISMAA (onderzoek naar antistollingsonderzoek), Marlies Schijven aan AMC Medical Research (t.b.v. uitvoering van medisch onderzoek) en Bertine Lahuis aan het Radboud Fonds (t.b.v. onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg).

MasterFundamentals, vertrouwd door klanten en gebruikers van o.a.

On demand

Direct toegang tot de bundel

Toegang voor
1 persoon

147
99
ex btw
  • Direct toegang tot 3 masterclasses (a €49 p/s)
  • Bespaar > 30% op elke Masterclass
  • Kijken of luisteren waar en wanneer je wilt
  • Toegang voor één jaar
> 30% voordeel

Toegang voor medewerkers, teams en organisaties

Op aanvraag
  • Toegang voor je team of organisatie
  • Volg betrokkenheid en kijkgedrag
  • Kijken of luisteren op desktop, laptop of mobiel
  • Meer gebruikers, meer voordeel

Behaal jouw doelen.

Inspiratie en zingeving

Van rolmodellen en industry leaders

Kennis en inzichten

Direct toepasbaar in de praktijk

Nieuwe vaardigheden

Voor mensen en organisatie

Maak impact

Op mens, organisatie en maatschappij

FAQ

Als je de masterclass hebt aangeschaft (via de website of via onze salesafdeling) dan krijg je een email toegestuurd met de vraag om een account aan te maken op Thinkific. Dit is onze partner die de masterclass en lessen beschikbaar maakt op alle apparaten.

Je verkrijgt een licentie op de masterclass die voor een jaar geldig is (tenzij er andere voorwaarden bent overeengekomen).

Ja, je kunt de verschillende lessen uit de masterclass als video bekijken of beluisteren. Je hebt hier geen app voor nodig maar kan het via je browser volgen.

Voorlopig geeft het certificaat nog geen accreditatie of recht op educatieve punten. We werken hier hard aan.

Ja, je kunt als organisatie meerdere licenties afnemen (tegen een pakkettarief) voor meerdere mensen.

De masterclasses zijn bedoeld voor een brede groep professionals met ambitie en gericht op persoonlijke en professionele ontwikkeling en inspiratie? Ook studenten krijgen via de masterclasses toegang tot de werkpraktijk.

Ja, wij kunnen speciale afspraken maken met ons om dit mogelijk te maken. Bijvoorbeeld als give-away in een digitale goodiebag

Ja, wij kunnen in overleg masterclasses ontwikkelen die aansluiten bij specifieke behoeften van de opdrachtgever.

MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid