Zoek
Zoek

Geert-Jan Knoops als spreker

Advocaat en hoogleraar

Prof. mr. dr. Geert-Jan Alexander Knoops werd in 1987 beëdigd als advocaat en vervult momenteel de rol van lead counsel voor het Internationaal Strafhof in Den Haag bij Knoops’ Advocaten. Daarnaast bekleedt hij de positie van bijzonder hoogleraar politiek van het internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam en fungeert hij als visiting professor internationaal strafrecht aan Shandong University (Jinan, China). Prof. Knoops is tevens de vice president van het European Innocence Network. In zijn hoedanigheid als advocaat is prof. Knoops actief in herzieningsprocedures en behandelt hij zaken voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Hij heeft eerder opgetreden voor het Joegoslavië Tribunaal (ICTY), het Rwanda Tribunaal (ICTR) en het Speciale Tribunaal voor Sierra Leone. Bovendien is hij opgenomen in de lijst van advocaten die optreden voor het Cambodja-tribunaal in Pnom Penh.

Over Geert-Jan Knoops als spreker

Prof. Knoops, voorheen benoemd tot expert adviseur in de zaak Hamdan v. Rumsfeld over het beleid van de regering Bush met betrekking tot Guantánamo Bay, heeft ook geadviseerd over de sluiting van Guantánamo Bay voor de regering Obama. Als adviseur is hij verbonden aan Sunsglow New York, dat zich richt op het bevorderen van internationaal recht.

Als reserve-luitenant-kolonel bij het Korps Mariniers heeft prof. Knoops gediend als adviseur tijdens internationale oefeningen. Hij heeft zijn deskundigheid gedeeld met de Nederlandse Parlementaire Commissie over de ISAF-missie in Uruzgan en de Parlementaire Commissie Bestrijding Piraterij.

Naast zijn adviserende rol heeft prof. Knoops verschillende boeken geschreven over nationaal en internationaal recht. In 2009 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van het recht en zijn impact op de Nederlandse politiek.

Categorieën

Sprekers inhuren bij MasterFundamentals

Boeken van Geert-Jan Knoops

Sprekers gerelateerd aan Geert-Jan Knoops

Gezondheidszorg, Duurzaamheid, Innovatie
Learning & Development, Human Resources, Leiderschapsontwikkeling
Impact marketing, purpose, ondernemerschap

Vertrouwd door toonaangevende organisaties

Wil je informatie over de tarieven en beschikbaarheid van een spreker?

Vul onderstaand formulier in. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van ons.

MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid