Interactieve workshop

Marry de Gaay Fortman

Effectief Leiderschap en Good Governance

Marry de Gaay Fortman

Een gezonde organisatiecultuur

Waardengedreven leiderschap & governance

Effectief gedrag en open communicatie

Omschrijving interactieve sessie

Topadvocaat Marry de Gaay Fortman schreef de bestseller ‘Verdrink geen dooie eend’ waarin ze haar ervaringen deelt als vrouw aan de top in een mannenwereld en haar inzichten geeft over hoe we verbinding kunnen zoeken om succesvoller, slagvaardiger en innovatiever te zijn.

Speciaal voor boardrooms en senior management van grote en middelgrote ondernemingen is er nu een Workshop ontwikkeld. Hierin deelt ze niet alleen kernachtig de lessen uit haar boek, maar treedt vooral op als klankbord en aanjager voor beleid rondom corporate governance & good governance, bedrijfscultuur, diversiteit & inclusie, boardroom dynamics en effectief gedrag.

Haar expertise als topadvocaat, bestuurder en toezichthouder bij grote organisaties als De Nederlandse Bank en KLM, maar ook haar cultureel maatschappelijke betrokkenheid en oud-voorzitterschap bij onder andere Stichting Topvrouwen maakt haar tot een autoriteit op gebied van corporate governance en good governance. Het stelt de onderneming in staat complexe beleidsvraagstukken binnen organisaties te doorgronden en een lange termijnvisie te helpen ontwikkelen.

Biografie

Marry de Gaay Fortman is topadvocaat en expert op het gebied van bestuur en toezicht, en commissaris bij De Nederlandsche Bank en oud-commissaris bij KLM. Daarnaast wordt ze geprezen om haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze vervult in haar vrije tijd talloze bestuurlijke functies bij culturele en maatschappelijke organisaties. Momenteel is ze onder andere voorzitter van Toneelgroep Amsterdam. Ook was ze voorzitter van Topvrouwen.nl, een stichting die ijvert voor een snellere doorstroom van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven. Maandblad OPZIJ riep haar in 2018 uit tot meest invloedrijke vrouw in het bedrijfsleven. In de lijst van de 200 meest invloedrijke mensen in Nederland van de Volkskrant stond zij op plek 10.

Opzet interactieve workshop

Voorafgaand aan de Workshop wordt in een briefing en voorbereidend overleg duidelijk hoe de organisatiestructuur en -cultuur is opgebouwd, welke visie en welke beleid er aanwezig is rondom goed bestuur en diversiteit & inclusie, wat belangrijkste knelpunten en uitdagingen voor deze onderwerpen en welke concrete vraagstelling(en) er zijn voor Marry de Gaay Fortman.

Introductie en analyse (60 minuten)

In het eerste deel van de Workshop deelt Marry de Gaay Fortman kort en bondig haar belangrijkste lessen uit haar boek Verdrink geen dooie eend. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: effectief gedrag, open communicatie en beminnelijke doeltreffendheid. Aan de hand van het motto ‘getting to yes’ wordt duidelijk hoe de focus op achterliggende belangen en zoeken naar oplossingen waar beide partijen van profiteren meer oplevert dan ‘oorlogje voeren’.

Al gauw zal Marry de Gaay Fortman aan de hand van stellingen en persoonlijke voorbeelden tot een gesprek komen de brug slaan naar situatie van de organisatie. Hier komen professionele en persoonlijke take aways uit.

Pauze/Lunch (30 minuten)

Aanscherpen visie en strategie (60 minuten)

Hoe moet de organisatie, gezien de huidige problematiek, verder? Welke veranderingen en stappen kunnen er gezet worden om tot goede aanpak te komen? Marry de Gaay Fortman zal optreden als aanjager, klankbord en meedenker in dit proces.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

Behaal jouw doelen.

Inspiratie en zingeving

Van rolmodellen en industry leaders

Kennis en inzichten

Direct toepasbaar in de praktijk

Nieuwe vaardigheden

Voor mensen en organisatie

Maak impact

Op mens, organisatie en maatschappij

MasterFundamentals, vertrouwd door klanten en gebruikers van o.a.

MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid