Search
Search

Renske Leijten als spreker

Oud-volksvertegenwoordiger, auteur, spreker

Renske Leijten is spreker, auteur en oud-volksvertegenwoordiger voor de SP. Ze genoot grote populariteit als Kamerlid omdat ze zich vastbeet in het later ontstane Toeslagenschandaal waarbij vele duizenden ouders en kinderen gedupeerd raakten omdat ze als fraudeur aangemerkt werden door de overheid. Renske Leijten werd geboren in Haarlem en studeerde Nederlandse Taal en Cultuur in Groningen. Ze hield zich jarenlang bezig met onder andere gezondheidszorg, eerlijke overheid en integer openbaar bestuur. Renske Leijten was 17 jaar lang actief in de Tweede Kamer en nam in 2023 afscheid van de politiek Ze stond bekend als ‘dossiervreter’, ‘rode stemmenkanon’ en ‘pitbull’. In 2024 verscheen haar boek ‘Leuker kunnen we het niet maken. Hoe één vrouw bleef strijden voor rechtvaardigheid in het toeslagenschandaal’.
Voormalig volksvertegenwoordiger

Over Renske Leijten als spreker

Renske Leijten beschrijft in haar boek (uitgegeven in 2024) het verhaal van advocaat Eva Gonzáles Pérez die – voordat het toeslagenschandaal landelijk bekend werd – in 2019 structurele problemen bij de Belastingdienst aan het licht brengt. Ze stond vele ouders bij waarvan de kinderopvangtoeslag onterecht werd stopgezet en teruggevorderd.

Mede door de vasthoudendheid en stevige Kamervragen van Renske Leijten viel uiteindelijk het kabinet Rutte III om het toeslagenschandaal. Tijdens het afscheid van Renske Leijten als Kamerlid in 2023 prees de Kamervoorzitter haar met de volgende woorden: “Voor alle onderwerpen waar jij je in vastbijt, sta je op de bres voor de burger. Bij tegenwind en tegenslag gaf je nooit op.”

Categorieën

Sprekers inhuren bij MasterFundamentals

Boeken van Renske Leijten

Sprekers gerelateerd aan Renske Leijten

Vertrouwd door toonaangevende organisaties

Wil je informatie over de tarieven en beschikbaarheid van een spreker?

Vul onderstaand formulier in. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van ons.

MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid