Nadina Galle als spreker

Ecological Engineer, technoloog en ondernemer

Nadina Galle (1992) is Ecological Engineer (Ph.D.), technoloog, ondernemer, TEDx & keynote spreker en podcastmaker. Ze heeft de missie om een brug te slaan tussen natuur en technologie — vaak gezien als tegenpolen — om ons klimaat te herstellen, onze steden leefbaarder te maken en onze gezondheid te verbeteren. Nadina is een veelgevraagd spreker en commentator op het snijvlak van natuur en technologie bij o.a. Britse, Ierse en Nederlandse radioprogramma’s zoals Dr Kelder & Co, NRC Future Affairs en de Moncole en bij documentaires geproduceerd door BBC Earth en arte.tv. Haar promotieonderzoek werd een 5-pagina feature in de National Geographic.

Over Nadina Galle als spreker

Ze heeft de prestigieuze Fulbright-beurs ontvangen voor onderzoek aan MIT Senseable City Lab, waar ze nog steeds mee samenwerkt; ze was drie keer uitgeroepen tot de Duurzame Top 100-lijst; en heeft in 2019 de hoofdprijs van de European Space Agency, een ‘Space Oscar’, in ontvangst genomen voor haar werk over detectie van individuele stadsbomen. Forbes en Elsevier hebben haar geselecteerd voor hun respectievelijke “30 onder de 30”-lijsten.

In haar keynotes stelt Nadina de vraag waarom bijna elke sector een digitale transformatie heeft meegemaakt, maar ecologie steeds wordt buitengesloten terwijl de natuur belangrijker is dan ooit. Nadina heeft 100+ keynotes en lezingen gehouden in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië op diverse podia zoals evenementen, congressen, vakbeurzen en tech-festivals zoals The Next Web en CogX. Elke presentatie focust zich op echte verhalen over successen (en mislukkingen) die het publiek inspireren om tot actie over te gaan. Ook heeft ze masterclasses voor verschillende universiteiten gegeven over diverse onderwerpen op dit terrein.

Nadina bracht haar jeugd door in een klassieke Noord-Amerikaanse suburb. Denk aan huizen met grote gazonnen, garages waar drie autos inpassen, en wegen waar auto’s de ruimte hebben maar fietsers niet. Opgroeiende in die omgeving vroeg zij zich af: volgens welke criteria worden steden eigenlijk ingericht en gebouwd? Waar is de balans tussen mens en natuur?

Nu het klimaat verandert, kan natuur een belangrijke rol spelen in het leefbaar houden van steden. Nadina zet zich in om te laten zien dat slimme technologie ingezet kan worden ter verbetering van stadsnatuur. Internet of Nature (IoN) noemt ze dat. Denk aan bodemvochtsensoren, die dankzij machine learning kunnen voorspellen hoeveel water een boom overmorgen nodig heeft of een ‘natuur op recept’ app die jou kan vertellen wat voor ‘dosis’ natuur voor jou optimaal is.

Categorieën

Sprekers inhuren bij MasterFundamentals

Video's van Nadina Galle

Producten gerelateerd aan Nadina Galle

Sprekers gerelateerd aan Nadina Galle

Innovatie, transitie, zingeving

Vertrouwd door toonaangevende organisaties

Wil je informatie over de tarieven en beschikbaarheid van een spreker?

Vul onderstaand formulier in. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van ons.

MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid