Zoek
Zoek

Christina Moreno als spreker

Ondernemer en advocaat

Christina Moreno (1981) is een internationale mensenrechtenadvocaat die sociaal ondernemer is geworden. Ze is de oprichter en CEO van She Matters, een wervingsbureau voor sociale ondernemingen met een missie om bedrijven met divers talent en vrouwelijke vluchtelingen aan een baan te helpen. Christina is een veelgevraagd keynote spreker, spreker, commentator en moderator, gespecialiseerd in gendergelijkheid, mainstreaming, interculturele vaardigheden, persoonlijk leiderschap, gedwongen migratie en mensenrechten.
Christina Moreno

Over Christina Moreno als spreker

Doorzettingsvermogen

In haar keynotes spreekt Christina over doorzettingsvermogen als succesfactor in het leven en het bedrijfsleven. Als tienermoeder in de Verenigde Staten overwon ze armoede en sociale uitsluiting. Vanuit een achtergestelde positie met weinig kansen slaagde Christina erin zichzelf om te scholen tot advocaat in de internationale mensenrechten, gespecialiseerd in internationale humanitaire en mensenrechtenkwesties in conflictgebieden.

Loopbaan

In 2017 ontmoette Christina tijdens haar werk als International Human Rights Lawyer in Den Haag vrouwen met een vluchtelingen- of gedwongen migratieachtergrond. Hun tegenslag deed haar denken aan haar eigen verleden. Deze ervaring gaf Christina de drive en droom om She Matters op te richten en ook om haar persoonlijke verhaal in te zetten voor zakelijke oplossingen. Ze stopte haar juridische carrière om zich volledig te concentreren op het bereiken van dit doel. Nu ondersteunt ze deze bijzondere vrouwen dagelijks bij het re-integreren op de arbeidsmarkt. Het krijgen van een baan betekent een grote stap voorwaarts bij het krijgen van grip op hun eigen leven.

Christina gelooft heilig in de toegevoegde waarde en potentieel van haar kandidaten. Zij zijn in staat gaten in de arbeidsmarkt op te vullen, personeelsbestanden te verrijken en diverser te maken. Sommige organisaties kijken helaas niet verder dan de typische talentenpool. Ze beperken daarmee hun mogelijkheden om ander talent aan te trekken. In het geval van She Matters betreft dat vrouwelijk talent dat ondervertegenwoordigd is. Voor Christina is het van cruciaal belang om de termen ‘kwaliteit’ en ‘talent’ binnen werving en selectie te herdefiniëren zodat ook internationaal talent daarbinnen valt. ‘Iedereen heeft potentie – als ze maar de kans kregen om te schitteren.’

Erkenning en awards

Christina staat op de Top 100 Women in Social Enterprise 2021-lijst van Euclid Network. Ze is genomineerd voor de VIVA400 award, in de categorie Business & Creation in 2020. Christina is een van de winnaars van de Féminin Pluriel Award 2019 voor haar inzet en acties voor de waardigheid en empowerment van vrouwen. Ze werd genoemd in de top 10 ‘Persons to Watch in 2018 for Justice Innovation’ door HiiL’s Innovating Justice Accelerator. Christina ontving in 2017 de Trust Conference-beurs, een initiatief van de Thomson Reuters Foundation.

Als resultaat van Christina’s innovatieve benadering om zowel vrouwelijke nieuwkomers als bedrijven mondiger te maken, is She Matters in 2021 in het Best Startup EU Magazine als Top Staffing Agency-bedrijf in Nederland vermeld en in 2020 in een ARTE-documentaire – Duitsland’s toonaangevende publieke omroepzender – die in meerdere landen in Europa werd uitgezonden. She Matters is ook een van de tien initiatieven die Rikx in 2021 selecteerde. Als onderdeel van het Bloomberg Cities-initiatief meet Rikx de impact die sociaal ondernemers maken met hun projecten en zet deze om in financiële waarde.

Categorieën

Sprekers inhuren bij MasterFundamentals

Video's van Christina Moreno

Producten gerelateerd aan Christina Moreno

Sprekers gerelateerd aan Christina Moreno

Ubuntu, verzoening, diversiteit & inclusie

Vertrouwd door toonaangevende organisaties

Wil je informatie over de tarieven en beschikbaarheid van een spreker?

Vul onderstaand formulier in. Binnen 24 uur ontvang je een reactie van ons.

MasterFundamentals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met tips, nieuws, artikelen en meer.

Door je aan te melden geef je toestemming dat we je gegevens gebruiken om je toegang te geven. Zie ons Privacybeleid